
2.1 Tema Seçimi
Standart bir tema kullanarak sisteminizi kullanacaksanız Tasarım > Tasarım Ayaları > Tasarımlar sekmesinden temaların örneklerini incelebilirsiniz. Bir tema belirledikten sonra (Responsive seriler hem UI / UX açısından hem de SEO açısından daha avantajlı olacaktır) ilk sekmeye geri dönün ve o temayı seçin, gelen uyarıya "Evet"i işaretleyin ve sayfanın en altından kaydediniz.

Temaya uygun resim boyutlarını (anasayfa banner resim boyutu, liste resim boyutu, ürün detay resim boyutu, büyük resim boyutu) pixel türünde düzenleyebilirsiniz. Standart ve özel tasarımlarımızda siz temayı değiştirdiğiniz zaman o temaya uygun olan ve önerilen resim boyutları otomatik olarak gelecektir.
Özel Tasarım hizmeti aldıysanız eğer, tema seçtiğiniz ekranda size özel yapılan "Ticimax Özel Tasarım" temasını seçebilirsiniz.

Özel tasarım hizmeti almadan standart bir temayı düzenleme isterseniz, Admin Panelinizden > Tasarım > Tema Yönetimi sayfasını kullanarak mevcut temaların CSS / JS kodlarına müdahale edebilirsiniz.
Tema yönetimi alanını kullanarak sistemde mevcut olan tüm temaların css ve javascript kodlarına erişebilir ve bu kodlar üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Tema yönetimi için videoyu inceleyebilirsiniz.
Tema Yönetimi ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
2.2 Logo Alanı (Header)
Sitenizin logosunu Tasarım > Tasarım Ayarları > Logo Tasarımı alanından yükleyebilirsiniz.
Bu alandan sitenizin logosuna ek olarak, logo hizasında olan head alanını da yönetebilirsiniz.
Logo tasarımı alanından eklediğiniz yazı, resim, logo vb. içeriklerinize diğer editör sayfalarında olduğu gibi linkler verebilir ya da kaynak kısmına geçip içerikleri istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Logo eklerken herhangi bir piksel sınırı bulunmamaktadır.
Kaç piksel yüklerseniz o alan, o kadar genişleyecektir. Öneri olarak 200x50 px ideal bir orandır. Logonuz tıklandığında Anasayfanıza yönlendirmesini isterseniz logoya iki kere tıklayın ve açılan pop-up'ta köprü kısmına sadece / işareti ekleyin. Örnek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
2.3 Görsel Boyutları
Tasarım değiştirdiğinizde görsel boyutları o temaya göre değişecektir. Yükleyeceğiniz tam ekran görsellerin (Slider, tam ekranda sergilenecek blok içerikleri, kategorilerin üstüne eklenecek bannerlar) kaç piksel olması gerektiği Tasarım > Tasarım Ayarları > Anasayfa Banner Resim Boyutu alanında yazmaktadır.
Not: Genişlik değerinde yazan 0 "Sıfır" değeri yükseklik size kalmış demektir. Yani siz kaç px yükseklik ayarlarsanız içerik de o yükseklikte görünecektir. Örneğin 1920 x 330 px genişliğinde bir slider görseleri hazırlayarak yükleyebilirsiniz. (ideal slider yüksekliği 300-400 px arasındadır).

Ürünlere yükleyeceğiniz fotoğraflarının kaç piksel olması gerektiği ise Tasarım > Tasarım Ayarları > Büyük Resim Boyutu alanında yazmaktadır.

2.4 Favicon
Sitenize favicon eklemek isterseniz Tasarım > Tasarım Ayarları > Favicon alanından 50x50, 30x30 gibi kare .jpg ve ya .png formatında görsellerinizi yükleyebilirsiniz.

Favicon tarayıcılarda aşağıdaki işaretli alanlarda görülecektir:

2.5 Footer
Footer alanınızı standart footer şablonlarından seçebilir veya kendi HTML kod bilginiz ile kendi düzenlemelerinizi de yapabilirsiniz.

2.6 Sayfa Oluşturma
Tema ve footer hazır olduktan sonra ise footer alanında kullanacağınız;
- Hakkımızda,
- Gizlilik Bildirgesi,
- İletişim,
- Sıkça Sorulan Sorular vb.
sayfaları hazırlamanız gerekmektedir).
Bu işlem için Modüller > Sayfa Yönetimi alanını kullanabilirsiniz. Sayfa oluşturmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
Sayfa Yönetimi hakkında detaylı bilgi almak isterseniz lütfen tıklayın.
Modüller > Sayfa Yönetimi alanından oluşturduğunuz sayfanın URL'sini kopyaladıktan sonra Tasarım > Tasarım Ayarları > Footer Tasarımı alanına gelin ve URL'in bağlanacağı yazıya fare ile iki kere tıkladıktan sonra açılan pop-up'tan kopyaladığımız URL'i yapıştırın. Tamam' tıklayın ve sayfanın en alt kısmından kaydetmeyi unutmayın. Oluşturulan sayfaya footerda nasıl link verileceği aşağıdaki videoda örnek ile de belirtilmiştir.
2.7 Banner ve Görsel Yerleşimleri
Rehberin bu aşamasında e-ticaret sitenizde banner ve görsel yerleşimlerinizi nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz. Bu işlem iki farklı model ile yönetilmektedir. Bunlar "Blok Yönetimi" ve "Sayfa Tasarım Yönetimi" 'dir. Öncelikle hangi modelin aktif olacağını seçmelisiniz. Bu işlem Ayarlar > Genel Ayarlar > Site Yönetim Araçları > Sayfa Tasarım Sistemi alanından yapılmaktadır.
2.8 Sayfa Tasarım Yönetimi
E-ticaret sitenizin banner ve görsel yerleşimlerini iki farklı model ile yönetebilirsiniz. Bunlar "Blok Yönetimi" ve "Sayfa Tasarım Yönetimi" 'dir. Tasarım > Tasarım Sayfa Yönetimi alanından sitenizin anasayfasında kullanılacak olan slider, banner, ürün yerleşimlerinizi kolayca dizayn edebilirsiniz.

Tasarım > Tasarım Sayfa Yönetimi alanından sitenizin anasayfasında kullanılacak olan slider, banner, ürün yerleşimlerinizi kolayca dizayn edebilirsiniz.
Tasarım > Blok Yönetiminin kullanılması durumunda ise bu sayfada yapılan düzenlemeler siteye yansımayacaktır. Sayfa Tasarım Yönetimi ile ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz.
2.9 Blok Yönetimi
Eğer banner ve görsel yerleşimlerinizi blok yönetimi sistemi üzerinden yapacaksanız Tasarım > Blok Yönetimi sayfasını kullanarak kullanacağınız bannerları sitenize ekleyin. Aşağıda blok yönetimi ile ilgili videoyu inceleyebilirsiniz.
Blok Yönetimi sayfasının detaylı dokümanı için ise tıklayın.
Bu sistemde sliderlar da Tasarım > Slider Yönetimi ekranından ayrıca yönetilmektedir. Detaylı doküman için tıklayınız.